tirsdag 1. april 2014

Erfaringar frå London


2 veker i London har gått kjempefort men det er også veldig godt å være tilbake her i Norge. Vi har hatt to spennande og kjekke veker fylt med mange nye intrykk, opplevingar. Eg har i løpet av desse vekene fått sett store kulturforskjellar og opplevd ein heilt annan kultur. Som typisk for England var det mykje te!! På arbeidsplassen var det  berre nokre få pasientar på sjukheimen som drakk kaffi.
Vi hadde ein kjekk arbeidsplass og det var mange kjekke folk der. Det er likevel fått erfart store forskjellar frå norske sjukeheimar. Det gjeld spesielt hygiene og behandling av pasientane. Eg hadde forventa at det var betre hygiene enn det som fantast. Under stell brukte dei annaste hanskar under heile stellet. Men det var ikkje sånn at alle vaska seg før eller etter dei tok av seg hanskane. Nokre gikk frå stell av ein pasient og rett til ein ny pasient, annan utan å vaske seg, dei berre skifte hanskar. Dei hadde nokre spritt dispensera på sjukeheimen men dei blei brukt lite. Dei fleste var tomme og blei berre fylt opp sånn av og til. Eg har også erfart at dei har ein annan måte å behandla demente pasientar på.

Når det gjaldt utdanning av dei ansete på arbeidsplassen var det veldig forskjellig og ein det var ein del som ikkje hadde noko utdanning knytt til yrket. Dei ansatte som jobba der kunne til dømes være nokre som hadde hatt praksis der og så fått seg jobb.  Mange kunne få ein 3 månaders prøvetid for å sjå om dei var kvalifisert eller ikkje. Etter denne prøvetida kunne dei då få tilbod om fast jobb. Sjukeheimen hadde likevel krav til at det alltid var to sjukepleiarar på jobb heile tida.

Noko eg synst sjukeheimen der nede var veldig god på var å finne på aktivitetar og ilag med pasientane. Eg fikk nokre daga fått lov til å følgje eigne aktivitør på sjukeheimen, som driv å finner på aktivitetar med pasientane. Eine dagen på jobb hadde dei og møte med pasientane og diskuterte kva aktivitetar dei skal ha og kva turar dei skal reise på. På sjukeheimen har dei også eigen buss sånn at dei kan reise ulike plassar med nokre av pasientane. Ein dag fikk eg til dømes være med på biblioteket med 5 pasientar. Der hadde dei en koselig gruppe der dei satt sitter å las og diskuterte det dei leste. Det var også eit veldig god muligheit for dei gamle å bringe tilbake ting dei hadde opplevd i livet og korleis det var på den tida dei vakst opp. Såg ut som alle pasientane trivast og hadde det kjekt. Synst det er kjempebra at dei har så stor fokus på aktivitetar.

Det har vore kjekt tur men det var kjempegodt å få kome heim igjen og. Siste tida hadde eg veldig heimlengsle og det var veldig godt å komme heim til familie og venna!;) Eg lært masse gjennom praksisen og den har våre veldig lærerik. Det har noko eg og kan anbefale andre å prøve ut til neste år;)



Typiske fish and chips


Buckingham palace

På vei heim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar